Со вода или не? Дали знаете како се чистат шампињоните?

Шампињоните се неизбежен дел на многу деликатеси во кујната. Вкусни се и здрави, па поради тоа треба што почесто да ги конзумираме. Но, пред употреба, тие треба да се исчистат. Дали знаете како? Шампињоните, како и другите печурки, имаат сунѓереста структура и не се мијат со вода. За чистење на печурките, доволно е да ги… Read More Со вода или не? Дали знаете како се чистат шампињоните?