Цело село во Швајцарија ќе биде претворено во хотел

Мало живописно село Корипо, во долината Верзаска, во швајцарскиот кантон Тичино, претставува една од најмалите општини во таа земја, која ја населуваат само 12 жители. Некогаш тоа беше просперитетна заедница, но како и многу алпски села, доживеа опаѓање, кога младите генерации почнаа масовно да се селат во градови во потрага за подобри социјални, образовни и… Read More Цело село во Швајцарија ќе биде претворено во хотел

Муслиманска двојка одбила да се ракува, Швајцарците одбија да им дадат државјанство

Муслиманска двојка поднела барање за швајцарско државјанство за кое се решавало во Лозана, но биле одбиени од градските власти, пренесува Гардијан. Според градоначалникот Грегоар Жуно тие биле одбиени бидејќи не ја признаваат рамноправноста на половите. Жуно кажа дека градската комисија ја испрашала двојката пред неколку месеци за да провери дали ги исполниле критериумите за добивање државјанство.… Read More Муслиманска двојка одбила да се ракува, Швајцарците одбија да им дадат државјанство

Швајцарија ќе гради двокатни автопатишта

Сообраќајните гужви во Швајцарија тамошната влада сака да ги реши со изградба на автопатишта на кат. Проектот за двокатни автопатишта, какви веќе има во азиските земји, доби зелено светло од владата. Бројот на часови поминати во сообраќајни застои во Швајцарија континуирано расте, затоа владата одлучила да го реши овој проблем. Според пресметките, во Швајцарија на… Read More Швајцарија ќе гради двокатни автопатишта

Ова кафуле навистина постои! Нарачајте кафе и ќе добиете орален секс

Во едно кафуле во Женева наскоро ќе се појави една нова и комплетно бизарна услуга. Станува збор за тоа дека со кафе можете да добиете и орален секс. Се разбира, кафето „зачинето“ на тој начин е малку поскапо од обичното. Муштериите ќе имаат можност да нарачат проститутка за орален секс, со кафето, и тоа преку… Read More Ова кафуле навистина постои! Нарачајте кафе и ќе добиете орален секс