Секое македонско дете ја носи во џебот: Популарниот слајм чини 50 денари, а е полн со штетни хемикалии

Тестовите кои беа спроведени во Велика Британија покажуваат дека во овие „лигавци“ има 4 пати концентрација на оваа хемикалија од дозволеното според Европскиот стандард. Борот се користи со цел играчката да биде леплива, а надлежните ги повикуваат родителите да внимаваат што и каде купуваат.  Родителите треба да бидат внимателни и доколку одлучат на децата да им… Read More Секое македонско дете ја носи во џебот: Популарниот слајм чини 50 денари, а е полн со штетни хемикалии