Успеаја да преведат 342 години старо писмо од „калуѓерка опседната од ѓаволот“

Шифрираното писмо кое во 1676 година го напишала една калуѓерка која тврдела дека е опседната од ѓаволот најпосле е преведено. Пред околу 350 години, чесната сестра Марија Крочифиса дела Кончеционе, која живеела во манастирот Палма ди Монтекиаро на Сицилија, тврдела дека е опседната од ѓаволот. Според приказната, калуѓерката Марија едно утро во 1676 година се пробудила… Read More Успеаја да преведат 342 години старо писмо од „калуѓерка опседната од ѓаволот“

Ватикан – Курс за истерувачи на ѓаволот

Во еден папски факултет во Рим по 13-ти пат се одржува курс за егзорцисти. Потребата за ослободување од демони се чини силно расте во последните години. Само во Италија секоја година, според некои проценки 500.000 луѓе бараат помош од егзорцисти. И ирскиот најпознат истерувач на ѓаволот, католичкиот свештеник Патрик Колинс гледа наводно „драматичен пораст на… Read More Ватикан – Курс за истерувачи на ѓаволот