Како ќе изгледа планетата Земја до 2066 година?

Не грижете се, ништо не се случува… Тоа е само уште една ќеса со ѓубре, уште едно пластично шише, уште една употребена пелена, уште една картонска кутија… Но, ова важи за милиони луѓе кои го помислуваат ова кога оставаат отпадоци наоколу, а ова е резултатот. Што се случува со нашата свест? Што ќе се случи… Read More Како ќе изгледа планетата Земја до 2066 година?

12 нешта што не би требало да ги фрлате во тоалетната школка

Луѓето фрлаат сешто во канализацијата. Помеѓу најнепријатните работи што ги наоѓаат водоводџиите се пластични шишиња, па дури и облека. Се разбира, најчесто луѓето не се ослободуваат од ѓубрето на овој начин, но кој би помислил дека дури и најмалку штетните нешта, како конците за чистење заби, можат да направат проблем? 1. Тоалетна хартија Постои голема… Read More 12 нешта што не би требало да ги фрлате во тоалетната школка