Единственото место во Америка каде убиството може да биде легално

Поради границите на дури три држави, постои мал дел од Америка во националниот парк Yellowstone, каде законите технички не се применуваат. Оваа локација, која е наречена „Зона на смртта“, за прв пат го освои вниманието на јавноста во 2005 година, благодарение на трудот на професорот Брајан Калт, од Државниот универзитет во Мичиген. Во есејот под… Read More Единственото место во Америка каде убиството може да биде легално