Џек Ма започнува нов бизнис, отвара училиште на мудрост

По напуштањето на директорската позиција во Алибаба, Џек Ма, најбогатиот човек во Кина, отвора училишта за да ги научи децата на мудрост. Џек Ма веќе некое време го најавува својот едукативен проект и сега формира градинки, основни и средни училишта. Изминативе пет години, тој работи со рурални наставници и развива систем што ќе му помогне да ги… Read More Џек Ма започнува нов бизнис, отвара училиште на мудрост

Џек Ма ја батали Алибаба после 20 години

Џек Ма се откажа од водењето на „Алибаба груп холдинг“, откако претседаваше со една од најспектакуларните креации на богатство што светот досега ги видел. Поранешниот учител по англиски јазик се повлече од функцијата извршен претседател на најголемата компанија во Кина на неговиот 55-ти роденден, откако собра 41,8 милијарди долари, богатство што го надминал само Индиецот… Read More Џек Ма ја батали Алибаба после 20 години