Ќерката на Стив Џобс тврди дека татко ѝ пред неа симулирал секс

Седум години откако почина генијот кој стои зад „Епл“, косопственикот на „Пиксар“ и член на Управата на компанијата „Волт Дизни“, Стив Џобс, неговата ќерка Лиза Бренан Џобс напишала мемоари во кои открила каков однос имала со својот татко. Иако веќе порано се пишуваше за тоа дека Лиса коментирала дека нејзиниот татко бил „злобен и чуден“, овие… Read More Ќерката на Стив Џобс тврди дека татко ѝ пред неа симулирал секс

Tинејџер го хакнал “Apple” и украл 90 GB податоци: “Отсекогаш сум сонувал да работам во компанијата”

Како што пишува “The Age”, 16-годишниот Австралијанец во повеќе наврати во текот на годината влегол во системите на “Apple” од кои украл 90 GB доверливи фајлови. Украдените фајлови ги чувал во фолдер под наслов “hack hack hack”. Иако “Apple” тврди дека податоците на корисниците не се загрозени, “The Age” известува дека тинејџерот сепак пристапил до… Read More Tинејџер го хакнал “Apple” и украл 90 GB податоци: “Отсекогаш сум сонувал да работам во компанијата”