Претпродолжението на „Game of Thrones“ како нова серија на HBO

HBO официјално го најави претпродолжението на „Game of Thrones“. Тоа ќе биде исто така, во вид на серија, под наслов „House of the Dragon” („Куќата на Змејот“). Според информациите, на сценариото ќе работат Џорџ Р.Р. Мартин, Рајан Кондал и Мигел Сапочник, а тоа ќе се заснова на книгата на Мартин – „Fire and Blood“ („Оган… Read More Претпродолжението на „Game of Thrones“ како нова серија на HBO