Познат е најбезбедниот автомобил на светот

Новата Mazda CX-30, Mercedes GLB и Ford Explorer се единствените модели кои добија 5 sвезди во последната рунда на тестирање за безбедност на NCAP (независно тело кое ја проценува безбедноста на возилото во Европа). Мазда ја доби досега најдобрата оценка за заштита на возрасните патници.Јапонскиот SUV модел постигна оценка од 99 проценти во категоријата за… Read More Познат е најбезбедниот автомобил на светот

Скандал: Suzuki и Mazda ги лажирале податоците за потрошувачката и гасови

Се навикнавме во последните години САД и Европа да бидат полињата за откривање скандали во кои главни актери се европските производители. Епицентарот на најновиот скандал е Јапонија, а тематиката повеќе од позната: мамење на тестови за потрошувачка и емисија на штетни гасови. Владата на Јапонија на прес конференција објави дека по извршените контроли, утврдено е… Read More Скандал: Suzuki и Mazda ги лажирале податоците за потрошувачката и гасови