Експерт објаснува зошто треба да престанете да пиете кравјо млеко

Млечните производи, вклучувајќи го и кравјото млеко, се важен дел од исхраната на луѓето на запад. Многу луѓе консумираат млеко за појадок секое утро, а редовно јадат и други млечни производи како јогурт и сирење. Ова се случува најчесто во САД и државите од северна Европа, како Финска и Шведска. Не е изненадувачки што консумирањето… Read More Експерт објаснува зошто треба да престанете да пиете кравјо млеко