Кинеските работници градат железничка станица за само 9 часа

 
 

Железничка станица во Кина е изградена за само 9 часа од 1.500 работници.

Организиран со воена прецизност, станицата е завршен во јужната провинција Фуџијан. Работниците работеле на железничката станица на линијата која ги поврзува Нанпинг и Лонјан со должина од 246,55 километри. Железничката линија е проектирана за брзина од 200 километри на час и е дел од планот за подобрување на локалниот транспортен систем.

Проектот е еден од серијата импресивни инфраструктурни проекти кои Кина ги заврши во последниве години.

(19)

Вашиот коментар