Колку богат бил Хитлер и од каде потекнува неговото богатство?

 
 

Знаевте ли дека Хитлер бил еден од најбогатите луѓе во негово време? И тоа не поради богатството што го крадел во деновите на неговото владеење. Откако ја објавил „Мојата борба“, Хитлер успеал да продаде 9.000 примероци во првата година.

Ова не му донело некоја голема заработка, но како што напреднувал во Нацистичката партија, луѓето почнале да го препознаваат како автор. До 1933-та година, биле продадени над 800.000 примероци. Ова, се разбира, значело добра заработка за Хитлер…

(403)

Вашиот коментар