Моментот кога Airbus 320 ќе заглави под мост

 
 

Лоша процена на возач на камион во Харбин, Кина доведе до тоа авион Airbus 320 да заврши под мост. Возачот на камионот успеа за кратко време да ја среди ситуацијата, но не беше доволно брз бидејќи некој успеа да го овековечи  моментот со снимка и да го објави  на социјалните мрежи.

Поради лошата проценка дека ќе успее да мине под мостот, кој испадна премногу низок, авионот не би успеал да мине без големи оштетувања. Авионот остана под мостот, а на возачот му беа потребни околу 20 минути за успешно ја реши ситуацијата во која се најде.

(445)

Вашиот коментар