Нападот на мравките и инженерите меѓу нив

 
 

Фасцинантна видео снимка од воено-градежен потфат на мравки. Илјадници или милиони од нив изградиле импозантен висечки мост до главната фортификација на нивниот смртен непријател – стршлените. Кој тоа го командувал, како тоа оди, господ ќе го знае. Јасно, вакво единство кај нас веднаш би се квалификувало како фашизам.

(37)

Вашиот коментар