Најлош крадец на сите времиња: Сам себе се затвори!

 
 

Кога се пишува за крадци обично им се признава умешноста во работата, колку и тоа да е лошо дело. 

Но, овој крадец е од оние другите – неспособните својата идеја да ја истуркаат до крај. Имено, тој влегол во продавница и на продавачките им рекол да излезат, веројатно мислејќи дека на тој начин кога ќе остане сам ќе направи поголем плен.

Но, една од продавачките била итра и при излегување го заклучила крадецот кој потоа останал сам во продавницата – но заклучен.

Кога сфатил што се случува се молел да го пуштат но „бил ослободен“ дури кога пристигнала полицијата на која и се предал и зад затворената врата.

Конечно излегол од продавницата но со лисици на рацете.

Погледнете:

(274)

Вашиот коментар