Руски падобранец загина при скок од хеликоптер, не му се отвори ниту еден падобран

 
 

Рускиот падобранец загина кога не му се отвори ниту еден падобран, по скокот од хеликоптер.

Моментот на трагичната смрт на Михаил Прохоров (35) е забележан од камерата на хеликоптерот.

Руските истражители истражуваат како искусниот падобранец и болничар починал при рутински скок.

Вознемирувачката видео снимка покажува како Прохоров скока од хеликоптерот МИ-8 пред да падне на земја од висина од околу 800 метри. Прохоров умрел на самото место кога удрил на тлото откако не успеал да се отвори ниту главниот ниту резервниот падобран.
Првата истрага покажала дека ремените од резервниот падобран при отварањето се заплеткале во главниот.

(657)

Вашиот коментар