Со голи раце фати стрела во лет при брзина од 215 километри на час

 
 

Што се случува кога ќе се спојат олиписки стрелец, тренер по боречки вештини и најсилната „Шкода“ направена некогаш? Тогаш смислуваат задача: фати ја стрелата во лет со голи раце.

Стрелата ја исфрли Лоренс Балдауф, учесничка на Олимписките игри во Рио, и тоа со брзина од 193 километри на час што е 53 метри во секунда.

Таа лета до целта одалечена околу 70 метри, но со брзината на нејзината криволиниска патека, може да се фати од возило со движење во должина од околу 30 метри. Значи, фаќачот има само половина секунда за реакција. За да се реши задачата, тука влетува „шкодата“ при брзина од 215 километри на час.

(99)

Вашиот коментар