Способности кои еволуцијата ни ги одземала

 
 

Често погрешно мислење е дека еволуцијата е долг процес на напредок, каде живите организми добиваат супер нови способности и делови со текот на времето.

Но, ако некоја способност не ти помага во делот на преживувањето или репродукцијата, со текот на времето таа ќе исчезне. Еве неколку способности кои далечните предци на луѓето ги имале, но се изгубиле со текот на природната селекција и процес.

(58)

Вашиот коментар