Татко смислил трик како да го смири расплаканото бебе: Почнал да “пее” со најнизок глас

 
 

Не е реткост татковците со својата иновативност, методи за играње и грижа за бебињата, да ја насемат околината.

Така овој татко пробал една нова метода, за да го смири своето бебе кое почнало да плаче. Имено, тој само почнал да “пее”, го спуштил гласот на најниската октава која може да ја достигне, и, за чудо – му успеало!

Нема потреба да сте задоволни од вашите гласовни способности, секако бебето не разбира, само ќе забележи дека нешто чудно и гласно се случува, па веднаш ќе престане со плачење.

Доколку мислите дека овој начин на смирување расплакано бебе, може да “запали” и кај вас, тогаш пробајте го!

(43)

Вашиот коментар