Тајните кампови во Кина за превоспитување

 
 

Последниве години, Кина далеку од очите на јавноста, тивко ги притвара Ујгурите, кои се муслиманско малцинство претежно населени во северо-западна Кина и ги праќа во тајни кампови каде се подлежни на “превоспитување“ по терк на владеачката комунистичка партија.

Од прва, Кина ги негираше тврдењата за постоењето на овие кампови и се обиде да го заташка случајот, но по тој неуспешен обид, малку ја смени приказната…

(70)

Вашиот коментар