Фатална авионска несреќа во Бразил снимена со аеродромската камера

 
 

Двомоторниот „бичкрафт Ц90ГТи кинг ер“ слета на аеродромот Кампо де Марти во неделата вечер, според локалните медиуми. Малото летало букнало во пламен откако ја допрело земјата.

Аеродромските пожарникари го извлекле телото на пилотот, Антонио Траверси, од остатоците и спасиле пет патници и еден преживеан член на екипажот.

Бразилските власти ја испитуваат причината за инцидентот. Прелиминарните информации велат дека пилотот не бил сигурен дека опремата за слетување е правилно распоредена и побарал потврда од контролната кула. Несреќата се случила за време на неговиот трет обид да го спушти авионот.

(110)

Вашиот коментар