Со хроно-лепче до потенок струк

 
 

Без разлика дали станува збор за здравствен или физички проблем, начинот на исхрана се покажа како еден од главните „чувари“ на човековото здравје.

Луѓето сѐ повеќе почнаа да обрнуваат внимание на она што го внесуваат и да се придржуваат до одредени режими на исхрана.

Доколку вие сте дел од оние кои се придржуваат до одреден режим поконкретно до хроно-режимот на исхрана, во продолжение прочитајте идеја плус како да го збогатите вашето утринско мени.

Хроно-лепчето е еден од намирниците кои според хроно-режимот на исхрана е дозволен да се консумира за појадок во рестриктивниот период.

Сѐ што ви е потребно за да си подготвите вкусно хроно-лепче е:
– 300g интегрално брашно
– 200ml минерална газирана вода
– 1 пециво
– 1 лажичка сол
– 2 лажички маслиново масло

Смесата се промешува и се формира по желба. Лепчето се пече десетина минути на температура од 200 степени.

(267)

Вашиот коментар