Специјалитет со мелено месо од рерна

 
 

Направете специјалитет во рерна со мелено месо.

СОСТОЈКИ:

  • 500 гр. мелено месо
  • 2 јајца
  • 2 кришки леб
  • 200 гр. шампињони
  • 3 јајца
  • 100 гр. кашкавал
  • 5-6 лажици лутеница
  • 1 лажица масло
  • зачини

ПОДГОТОВКА:

  1. Се намачкува тепсија со масло, се става лутеница во тенок слој и се става мелено месо, замесено со претходно натопен леб во вода и исцеден, со зачини.
  2. Се сечат и ставаат печурки, па преку нив пак месо.
  3. Се прават коцки со нож и се прелива се со јајца и кашкавал и се пече на 180 степени.

(96)

Вашиот коментар